Ostale župne aktivnosti

ZAJEDNICA MLADIH - HRVATSKI KATOLIČKI ZBOR MI
(Militia Immaculatae)

U Trogiru u Župi sv. Lovre osnovana je zajednica mladih HKZ MI 23. svibnja 2015. kao podružnica. U Zagrebu djeluje središnjica MI-a od 1976. g. Predsjedništvo zajednice u Trogiru čine: Dominik Petar Čavka - predsjednik,

Nina Sunara, Daniela Radan, Lorena Gaube, Maja Sunara i Mate Bareta.


Djeluju u nekoliko sekcija: liturgijsko-molitvenoj, karitativnoj i misijskoj. Za Božić 2015. tiskali su i prvi broj svoga glasila Trag. Glasilo izlazi svake godine za Božić. Članovi zajednice mogu postati svi mladi katolici grada Trogira od 15 do 30 godine života. Zajednica sada ima 40 članova. Duhovnik zajednice je katedralni župnik don Vinko Sanader.

- u nedjelju 25. travnja 2021. HKZ MI će proslaviti svoju šestu obljetnicu djelovanja. Svečanu svetu misu u 10.30 sati predvodit će dr. don Mihael Prović, a na misi će pjevati VIS sv. Lovre.
 

 

OBAVIJEST

Novi sedmi broj glasila Trag izlazi za Božić 2021. godine i moći će se nabaviti u katedrali.

OBITELJSKA ZAJEDNICA U TROGIRU

U župi sv. Lovre u Trogiru osnovana je Obiteljska zajednica 18. travnja 2015. Okuplja mlade bračne parove koji se sastaju nekoliko puta godišnje od listopada do lipnja. Na susretima se održavaju predavanja, služe se sv. mise, organizira pokorničko bogoslužje i početkom lipnja se organizira zajednički izlet. Susreti se održavaju nedjeljom u 16.30 sati u vjeronaučnoj dvorani i katedrali od listopada do kraja svibnja. Za sada obiteljska zajednica ima 30 obitelji.
 

Prvi susret u novoj akademskoj godini 2021./2022. održat će se u nedjelju 10. listopada 2021. u 16.30 sati.

ŽUPNI LISTIĆ
 

Župa sv. Lovre izdaje Župni listić svaka dva mjeseca na četiri stranice s obavijestima iz župe.
Prvi broj je tiskan početkom srpnja 2016.

Novi broj (broj 30.) za svibanj i lipanj 2021. izlazi iz tiska u nedjelju 2.5.2021.

DUHOVNA EMISIJA NA RADIO TROGIRU


Svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu na Radio Trogiru emitira se duhovna emisija Riječ života s početkom u 12.15 sati koju uređuje katedralni župnik, a sudjeluju i članovi HKZ-a MI iz Trogira.